Wat te doen bij/Meest gestelde vragen

CAO NBBU:

Renew Payroll is aangesloten bij de branchevereniging NBBU
Je kunt hier de CAO downloaden.

Kan ik Renew Payroll altijd bereiken?

Wij zijn via e-mail altijd bereikbaar (backoffice@renewpayroll.nl).

Telefonisch via 0165-745410 gedurende kantooruren (8:30-17:30). Daarna wordt je ingesproken bericht doorgemaild. Wij bellen je hierna op de eerstvolgende werkdag terug.

Wij hebben persoonlijk, telefonisch, face-to-face of per e-mail contact met onze medewerkers. Financiële zaken worden geautomatiseerd verwerkt.

Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Bij ziekte informeer je, altijd vóór 09.30 uur, de inlener maar ook Renew Payroll. Als je zelf niet in staat bent je ziek te melden, kun je dit door iemand anders laten doen.

Renew Payroll zorgt voor de betaling, want wij zijn de juridisch werkgever. Wij zijn hiervoor verzekerd.

Wanneer betaalt Renew Payroll de lonen uit?

Dit gaat in samenspraak met de opdrachtgever. Dit kan zijn per week, per 4 weken of per maand.

Klik hier voor de betaaloverzichten

Wordt mijn loon doorbetaald als ik een dag vrij neem of weken met vakantie ga?

Wij betalen je loon gewoon door. Stuur een e-mail met verzoek tot uitbetalen van de opgebouwde vakantie uren naar: backoffice@renewpayroll.nl  met daarbij aangegeven op welke dagen je deze wilt laten uitbetalen. Op uw loonspecificatie staat rechts onderaan aangegeven wat uw huidige opgebouwd aantal uur is.

Wat ga ik verdienen?

Je salaris krijgen we door via de relatie/ inlener waar je werkzaam bent. Wij hanteren altijd de lonen van bij de inlener geldende Cao of minimaal het wettelijke minimumloon.

Heb je een vraag over de Cao en/ of lonen neem dan contact op met onze backoffice op telefoonnummer 0165-745410 of per e-mail backoffice@renewpayroll.nl

Krijg ik de loonstrook/ jaaropgave van Renew Payroll?

Je loonstrook komt bij ons vandaan, en je ontvangt deze per e-mail, het versturen gebeurt in de week van betaling. Via de portal op onze website kan je ook je loonstroken inzien of downloaden.

Jaarlijks ontvang je van ons ook een jaaropgave per e-mail, deze wordt in februari van het nieuwe jaar toegestuurd.

Omdat de loonspecificaties per e-mail worden verzonden is het belangrijk dat wij altijd het juiste e-mail adres van je in onze administratie hebben.

Is de inlogportal beveiligd?

Ja, wij werken conform de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).

Je ontvangt bij het begin van je werkzaamheden een e-mail met inlogcode uit ons computersysteem. Wij kunnen deze code niet beïnvloeden of inzien. Als je de code kwijt bent kunnen wij het systeem wel een nieuwe code naar je toe laten sturen.

Hoe werkt het met pensioenregeling?

Zodra je voldoet aan de voorwaarden van toetreding van het bedrijfstakpensioenfonds STIPP ga je pensioen opbouwen. Voor meer informatie neem contact op met onze backoffice, zie NBBU Cao artikel 31 of bekijk: https://www.stippensioen.nl/

Hoe kan ik veilig een kopie van mijn ID kaart of Paspoort toesturen?

Dit kun je digitaal doen, via een veilige app van de overheid, de KopieID app. Het werkt als volgt:

Hoe maak ik met de KopieID app een veilige kopie van mijn identiteitsbewijs?

Met de KopieID app maak je met je smartphone een veilige kopie van je identiteitsbewijs (ID-bewijs) of paspoort.

Veilige kopie met KopieID app

Met de KopieID app kun je in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. In verband met dat we je nieuwe werkgever worden/ zijn, graag het BSN nummer zichtbaar laten! Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.
KopieID app downloaden
Je kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
(vergeet niet, je moet 2 x de app gebruiken, bij ID-bewijs 1x voorzijde – 1x achterzijde, bij Paspoort 1x bladzijde met je pasfoto en 1x bladzijde met je BSN nummer erop).

Je mailt via de app de kopie door aan: backoffice@renewpayroll.nl

Staat uw vraag er niet tussen?

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid